Ce sunt servicii de investigare și fraude în asigurări?

În România nu există o statistică certă a ponderii fraudelor iar majoritatea fraudelor  sunt de cele mai multe ori neobservate de departmentele de specialitate, însă chiar și atunci când dosarele ajung în instanță, persoanele implicate au metode prin care încearcă să obțină o decizie favorabilă. Firmele de asigurare evită, de cele mai multe ori, să furnizeze detalii despre situațiile în care ajung să fie victimele unor fraude.

Pe masura diversificării,și amplificării pieței asigurărilor din Romania am devenit martorii unui fenomen foarte variat de fraudare.

Agenția de detectivi deține o vastă experiență în identificarea, documentarea, investigarea și probarea activităților frauduloase din domeniul tuturor tipurilor de asigurări, precum și în litigii complexe de drept penal privind infracțiuni de delapidare, abuz în serviciu, înșelăciune cu consecințe grave, săvârșite de angajați sau de parteneri contractuali.

Cum obții probe în astfel de situații?

În multe cazuri anumite cereri de despagubire sunt rezultatul unor încercări de înșelăciune, iar multe dintre acestea sunt dificil de probat, fiind nevoie de dovezi clare pentru ca societatea de asigurare să efectueze sau nu plata daunelor. Detectivii noștri ce sunt specializați în aceste cazuri  știu ce să caute si cum să abordeze un caz de fraudă în asigurări. Pe baza unor discuții atat cu reclamantul cât și cu martorii se vor efectua rapoare amănunțite în urma cărora se va desfășura ancheta.

Probele în astfel de investigații se obțin prin mijloace variate, cum ar fi:

– Rapoarte privind investigațiile efectuate;
– Declarații ale reclamanților, martorilor, și a celorlalte părți implicate în evenimentul asigurat;
– Probe tip “capcană” asupra reclamanților care recurg la fraudarea companiei de asigurări;
– Verificarea background-ului reclamantului;
– Supraveghere operativa (filaj).

 

Desfășurăm activități de investigare a fraudelor în asigurări precum:

Solicită un serviciu și beneficiază de consultanță gratuită

Ne oferim suportul integral în activități de consultanță în mod gratuit asigurând transparență totală. În plus clienții noștri vor beneficia de cele mai noi tehnici de soluționare a cazurilor datorită experienței în domeniu și aptitudinilor dobândite de-a lungul anilor.